Biztató vereséget szenvedtek férfi kéziseink a világbajnok otthonában

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

Xavi Sabatá első meccsén csak az utolsó két percben adtuk meg magunkat a franciáknak. Nagy László nélkül, viszont a remekelő Lékaival, a jól játszó Iváncsik Tamással és a visszatérő Fazekassal jó csapat benyomását keltettük.


Jól kezdte a meccset Xavi Sabate csapata a világbajnoki címvédő francia válogatott otthonában. Felváltva estek a gólok, majd a játékrész közepét nagyon megnyomtuk.

Annyira, hogy a 20. percben Iváncsik Tamás büntetőjével már 10-5-re vezetett a magyar csapat, majd egy francia gól után Ancsin Gábor lőtt szemet gyönyörködtetően nagy gólt Gerard-nak.


Mikler főleg az első félidőben védett nagyon jól


Utána azonban kicsit leálltunk támadásban, a franciák viszont felpörögtek, és feljöttek 11-9-re, majd Balogh gólja után Mikler fogott meg egy hetest.

A félidő végén Ancsin kiállítása miatt kerültünk hátrányba, Iváncsik Tamás vette föl a megkülönböztető mezt, azonban eladtuk a labdát, a vonal mellől lesprintelő Iváncsik helyére visszatérő Mikler azonban nem sietett eléggé, úgyhogy gólt kaptunk. A következő támadásnál is gólt kaptunk üres kapura, igaz előtte legalább Iváncsik Tamás is lőtt egyet.

A félidő vége előtt 15 másodperccel egyenlítettek a franciák. Döntetlennel mehettünk a szünetre, az ötgólos Ancsin Gábor, és a tíz védést bemutató Mikler voltak a csapat legjobbjai..

A második játékrészt újra lendületesen kezdtük, Lékai Máté egy -egyben rendre helyzetbe került, amiket be is lőtt. Mikler hetest és ziccert védett, így a 37. percben 17-15-re vezettünk.Támadásban Lékai és Császár Gábor egyszerre volt a pályán, a gólokat azonban a franciák lőtték Remili révén – zsinórban hármat lőtt, és 19-19-nél utolértek bennünket a franciák. Ancsin jelezte egy újabb nagy góllal, hogy még a pályán vagyunk.


Ancsin Gábor nagyszerű gólokat lőtt az olimpiai és világbajnoknak


És maradtunk is: váltott gólokkal mentek bele a csapatok a hajrába, és négy perccel a vége előtt Lékai hatodik góljával 25-25 volt az állás. A kapuban ekkor már a válogatottba visszatérő Fazekas Nándor állt.

A francia kapuban pedig Thierry Omeyer, aki két perccel a vége előtt meg is fogta Lékai lövését, a franciák pedig elmentek két góllal. A végén még lőttek egyet, de mindettől függetlenül remekül játszott a magyar csapat, ami biztató a Szerbia elleni két vb-selejtező (június 10-én idegenben, 15-én itthon) előtt.