Bizonyíték van rá, hogy mit állított Medgyessy a fideszes korrupcióról

Fotó: MTI / IllyÈs Tibor

-

Telefonos hangfelvétel bizonyítja, hogy Medgyessy, ha lehet, nem szívesen állított bármit a Magyar Időknek. És hogy nagyon kellemetlenül érezte magát.


Még november 23-án hívta fel a Magyar Idők újságírója Medgyessy Pétert, hogy a korrupcióról szóló parlamenti vitanapról kérdezze, illetve arról, hogy nagyobb-e a korrupció a második Orbán-kormány idején, mint a Gyurcsány–Bajnai-kormányok idején. Bő egy percet beszélgettek. Aztán az újság megírta, hogy Medgyessy szerint nem is nagyobb most a korrupció. Sokan felháborodtak.

Aztán Medgyessy az ATV-nek is nyilatkozott, és azt mondta, hogy rosszul idézték. Akkor már azt állította, hogy azért tapinthatóbb és nagyobb a korrupció jelenleg az országban, mert törvény legalizálja, többek között. Azt is mondta akkor, hogy nem merné azt állítani, hogy az ő miniszterelnöksége alatt ne lett volna a korrupció tapintható.

A Magyar Idők most kitette a novemberi telefoninterjú hanganyagát a honlapjára. Azon túl, hogy először hangzik el benne a „tapintható” kifejezés a korrupcióval összefüggésben, az derül ki a bő egyperces beszélgetésből, hogy Medgyessy Péter nem nagyon szívesen állít bármit, és kényelmetlenül érzi magát, de „helyes dolognak” tartja, hogy „napirenden van” a kérdés. Majd kimondja: „nem merem állítani, hogy ez most tapinthatóbb” – mármint a korrupció.