Bizarr videó terjeng Pistorius lakásáról

-

Partihellyé varázsolják azt a lakást, amelyben Oscar Pistorius lelőtte barátnőjét, Reeva Steenkampot 2013 februárjában.


Két dél-afrikai férfi, a 33 éves David Scott és a 23 éves Kagiso Mokoape bérli a házat havi 30 ezer dél-afrikai randért (kb. 620 ezer forint). A két üzletember úgy fogalmazott, hogy szeretnék „a negatív energiájú helyet egy partihelyszínné alakítani”, ezért minden hétvégén házibulit szerveznek majd, és azt tervezik, hogy mindegyiket élőben fogják közvetíteni az interneten.


„Ez egy szórakozásra kitalált hely, Oscar is azért építette, hogy szórakozzon benne. A partyra a dögös csajokat is szívesen látjuk külön meghívó nélkül”

– magyarázta David Scott sörrel a kezében. Körbevitték a Netwerk24 kameráit a házban, így bementek abba a fürdőszobába is, ahol a gyilkosság történt.

Mindketten jókedvűen próbálták elmagyarázni, hogy milyen jó móka lesz majd itt bulizni, a videó kikerülése után kapták is érte a támadásokat. David Scott ezt követően a Facebookon próbálta meg mosdatni magukat: „A ház arra lesz, hogy megünnepeljük az életet, hogy emlékeztessen bennünket arra, hogy milyen értékes az életünk. Nem gúnyolódni akarunk.”


David Scott a videót később áthelyezte privátba, de cikkünk megírásakor a News24 YouTube-csatornáján még elérhető volt a valóban meghökkentő felvétel:A paralimpiai bajnok műlábú futó öt évet kapott a gyilkosságért, hiába védekezett azzal, hogy betörőnek nézte a barátnőjét. A dél-afrikai sportoló börtönbüntetését tölti, miután a bíróság úgy döntött, hogy nem engedélyezi a házi őrizetet sem.