Bíróság előtt kell vallania egy vizslákat éheztető állatkínzónak

-

Az Állatvédők Vasi Egyesülete azt akarja elérni, hogy börtönbüntetést kapjon az a borgátai gazda, aki a rendőrség alapos gyanúja szerint tavaly augusztusban éheztette vizsláit. Az egyesület pontosan arra a napra szervez tüntetést Sárváron, amikor a gazda tárgyalása megkezdődik.


Tavaly augusztusban értesült az Állatvédők Vasi Egyesülete arról, hogy egy vizslacsaládot éheztet Borgátán egy gazda. Azt írják a Facebook-bejegyzésükben, hogy az egyesületet értesítő személy három kölyökkutyáról és a szüleiről számolt be, azt mondta: a tulaj elköltözött, a kutyák pedig éheznek. Később sikerült előkeríteni a gazdát, aki akkor nem értette az állatvédők felháborodását, és azt állította, hogy a kutyái jól vannak tartva, normálisan eteti őket.


Az Állatvédőrség bejelentése alapján a rendőrség is kiszállt a helyszínre, és azonnal lefoglalták az állatokat. A vizslák – amelyek közül időközben két kölyök elpusztult – az Elveszett Állatok Alapítvány Vizsla fajtamentés csoportjának gondozásába kerültek – olvasható a bejegyzésben.


Borgátai borzalom!Későn este hívott egy nagyon kedves állatbarát minket, hogy bejelentést tegyen egy vizslacsalád ügyé...

Posted by Állatvédők Vasi Egyesülete on 2014. augusztus 5.

A rendőrök hivatalból feljelentést tettek állatkínzás alapos gyanúja miatt, a gazda ügyét pedig május 6-án kezdi tárgyalni a bíróság. Az Állatvédők Vasi Egyesülete a tárgyalás napjára demonstrációt szervez Sárváron, azt akarják elérni, hogy a „borgátai állatkínzónak” titulált gazda börtönbe kerüljön.