Bíró Márk képviselő 55 milliót kapott azért, hogy meg sem szólalt

-

A Blikk kiszámolta, hogy mennyi pénzt keresett Bíró Márk (Fidesz) parlamenti képviselő azzal, hogy öt év alatt egyszer sem szólalt fel. Ha nem tudja, ki az a Bíró Márk, nem az ön hibája.


A Fidesz parlamenti frakciójának tagját 2010-ben választották meg, de eddig nem tett különösebb erőfeszítéseket arra, hogy felszólaljon az Országgyűlésben.


Bíró azonban a hallgatni tudásával is egész jól keresett: a Blikk számítása szerint a fél évtized alatt a képviselő közel 55 millió forintot kapott a parlamenti munkájáért. „Ám mivel a honatyák munkatársait, laptopját, de akár irodáját is fizetik a közösből, Bíró után az egyéb költségekre újabb tízmilliók mehettek el" – írja a lap.


Részletezik is a keresetét: a képviselő az előző ciklusban Nógrád megyei listáról jutott be, ezért négy éven át havi 394 230 forintos alapfizetése mellé 414 ezres választókerületi pótlékot is kapott, hozzá a 116 ezer forintos lakhatási támogatást. Az új ciklusban pedig havi bruttó 748 ezer forintos fizetésért „intézi" az ország ügyeit.


A képviselő egyébként más fronton sem jeleskedett igazán, hiszen jelenleg csak egy bizottság ( a honvédelmi) tagja, ami minimálisan elvárt. Frakciótisztsége nincs, és a parlamenti honlap szerint a háttérfeladatok ellátásában sem jeleskedik. Bíró öt év alatt tíz indítványt nyújtott be, míg a legtöbb társa ennek alaphangon 10-20 szorosát.