Bin Laden családtagjaival zuhant le egy kisgép Dél-Angliában

-

Legalábbis a brit és a szaúdi sajtó tudni véli, hogy mostohaanyja és lánytestvére is a szerencsétlenül járt utasok közt volt.


A The Daily Mail című lap azt írta szombaton a szaúdi médiára hivatkozva, hogy a világ egykoron első számú terroristájának tekintett, négy évvel ezelőtt megölt Oszama bin Laden mostohaanyja és lánytestvére is meghalt a balesetben. A brit hatóságok ezt egyelőre nem erősítették meg, a rendőrség csak annyit közölt, hogy a gép fedélzetén tartózkodó három utas és a pilóta is szörnyethalt.

A katasztrófa pénteken történt Blackbushe repülőtér közelében, Hampshire grófságban. Az Embraer Phenom 3000 típusú gép felszálláskor nem tudta felvenni a kellő sebességet, és egy gépkocsi-kereskedés udvarán álló autókra esett, majd felrobbant. Más hírek szerint leszálláskor történt a tragédia, a gép túlfutott a kifutópályán. A baleset helyszínén készült fotókból ítélve több gépkocsi kiégett.

A repülőgép a néhai terroristavezér népes családjának tulajdonában lévő, dzsiddai Salem Aviation vállalat tulajdonában volt.

Oszama bin Ladennel 2011-ben végeztek amerikai kommandósok egy pakisztáni városban.