Billy Bob Thornton: A tévé jobb, mint a mozi

Fotó: Giphy / Giphy

HÁTTÉR

Billy Bob Thornton szerint a színészeknek az igazán jó produkciókat manapság már nem a filmstúdiókban, hanem a televízióban kell keresniük.


A népszerű színész, Billy Bob Thornton a Fargo című tévésorozatot hozta fel például, amely Joel és Ethan Coen 1996-os, azonos című filmje nyomán készül az FX tévécsatornán. Thornton az amerikai Tévékritikusok Szövetségének (TCA) keddi összejövetelén arról beszélt, hogy miközben a hollywoodi stúdiók teljesen az akciófilmek, a vígjátékok és a vámpíros filmek felé fordultak, egyedül a televízió kínál olyan éleslátó szellemi munkát, ami valaha a filmekre volt jellemző. Kevin Costner, Dennis Quaid vagy Kevin Bacon is ezért választotta a tévét – fűzte hozzá. „A szórakoztatóipar úgy tesz, ahogy akar, de a filmvilág drasztikusan megváltozott, különösen az utóbbi öt-hat évben” – hangsúlyozta a Pengeélen című filmje forgatókönyvéért 1996-ban Oscar-díjjal elismert színész-rendező. Ha az ember színészi feladatot akar, egy igazán jó sorozatot kell elcsípnie a tévében, mert csak abban kapja meg – foglalta össze véleményét Thornton.


„When people wear shoes that don't fit them, it says something about their soul. Generally, I think it means they are good people.”