Gyurcsány bibliai idézetekkel noszogatja a bíborost

Fotó: MTI/MTVA / Mészáros János

-


Gyurcsány Ferenc levelet írt Erdő Péternek, a DK-s politikus ebben arra kéri a bíborost, szólaljon meg amiatt, hogy a Fidesz napirendre vette a halálbüntetés kérdését. A levélről szombati közleményében számol a DK.

„Hiába a 'Ne ölj' bibliai parancsa, hiába az Úr rendelkezése, miszerint 'Enyém a bosszúállás és megfizetés…' (5Móz 32,35), hiába Jézus figyelmeztetése, hogy 'A ki közületek nem bűnös, az vesse rá először a követ' (Jn 8,7), magukat kereszténynek valló politikusok és pártok játszadoznak ismét a halálbüntetés visszaállításának gondolatával” - idézi Gyurcsány levelét a DK.

A DK elnöke szerint a halálbüntetés felemlegetésének célja csak a gyűlöletkeltés. A jobboldal az egyik legnemtelenebb emberi indulatot, a bosszúvágyat fölkorbácsolva próbál támogatást szerezni az elszegényedés és a kilátástalanság miatt joggal elkeseredettek körében - írja.

Gyurcsány arra kéri a magyar katolikus egyházfőt, hogy miként három éve az Élet Menetén is, szólaljon meg ismét az általános és egyetemes keresztény értékek védelmében. Tegye világossá: akik a halált, a kirekesztést, a gyűlöletet hirdetik, nem hivatkozhatnak a kereszténységre, mert a gyűlölködők "Isten országának örökösei nem lesznek" (Gal 5,20-21).