Bianchi már megszorítja családtagjai kezét

Fotó: MTI/MTVA / Kambajasi Sizuo

-

Philippe Bianchi, a tavaly Szuzukában balesetet szenvedett Jules édesapja biztató dolgokat mondott a pilóta állapotáról.


„Orvosi szempontból az állapota stabil. Minden szerve segítség nélkül működik. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy az ilyen jellegű sérüléseknél a felépülés nagyon hosszadalmas. Ahhoz képest azonban, amit a japán orvosok mondtak közvetlenül a baleset után, a különbség már óriási. Akkor a prognózis rendkívül borúlátó volt. Szóba kerültek a maradandó sérülések, és azt mondták, legalább egy évet is várhatunk, mire szállítható állapotban lesz. Ez azonban 7 héttel később megtörténhetett, hiszen gyorsan elkezdett önállóan lélegezni. Az orvosok azt mondták, hogy nincs szükség újabb beavatkozásokra” – idézte Jules Bianchi apját a Telesport a Nice-Matin lapra hivatkozva.


Philippe Bianchi


Jules még fiatal, 25 éves. Nagyon erős a szervezete, és egy hatalmas balesetet élt túl. Tudják, nagyon büszke vagyok rá. Persze mindig is az voltam

– tette hozzá Philippe Bianchi, ám az igazán meglepő nyilatkozata ezután jött:


Folyamatosan ott vagyunk mellette, és figyeljük. Néha sokkal aktívabb; ilyenkor mozog, vagy megszorítja a kezünket. Hogy ezek valódi reakciók, avagy csak reflexek? Nos, ezt nagyon nehéz megállapítani.