Bezárták a túl erotikus és politikus számot előadó orosz tánciskolát

-

Az orosz Orenburgról nekünk, magyaroknak a gázvezeték ugrik be. A világnak most a twerkingelő iskolások okozta botránnyal mutatkozik be.A Youtube-on elterjedt műsorszám címe ártatlanul hangzik: Micimackó és a méhek. A mackó még rendben is volna, de aztán a színpadon a méhekre alig hasonlító, rövid szoknyás tinilányok irgalmatlan twerkelésbe kezdenek. A Youtube-videó hamar nagy népszerűségre tett szert, alig egy nap alatt bejárta már az online sajtót, pár óra elteltével már több tízezren látták a videó különböző feltöltéseit.

Az előadás fogadtatása viszont már nem egyértelmű. Vannak, akik például pornográfnak tartják a méhek táncát, betiltanák a videót, sőt egyenesen feljelentenék a szereplőket. Megint másokat nem is a seggrázás zavar a legjobban, hanem a lányok narancssárga és fekete csíkos dressze, mivel ezek a színei az orosz patriotizmust szimbolizáló György-szalagnak. Ezeket a színeket viselik például Kelet-Ukrajnában a szeparatisták.

A városvezetés is felháborodott az orenburgi tánciskola előadásán: a produkció után szinte azonnal behívatták a szülőket, a helyi Kultúra Házának igazgatóját, valamint az iskola igazgatóját a polgármesteri hivatalba –írja a Rossiskaya Gazeta kormányzati lap. Nyomozást is rendeltek el, hogy kiderüljön, hogy állíthattak ilyen előadást színpadra. A vizsgálat eredményétől függ, hogy a tánciskolát bezárják-e. Az intézmény állítása szerint: magát a twerking órát már törölték, és a lányok ezek után inkább klasszikus táncokat, vagy hip hopot tanulhatnak a későbbiekben. Csak a későbbiekben, mivel a polgármesteri hivatal a vizsgálat idejére az órák törlését is kérte. Az iskola honlapja jelenleg nem is működik.

Az Orosz Nyomozó Bizottság orenburgi részlege a táncosok öltözékét hiányosnak írta le, a tánciskola oktatóit és a papírmunkáit is át fogják vizsgálni.

Korábban egyébként az iskola igazgatója azt nyilatkozta, hogy mindegyik szülő tisztában volt azzal, hogy mit csinálnak a gyerekeik, és ehhez az engedélyüket is adták.