Bezáratták a macskás kávézót Tokióban, mert büdös volt

Fotó: Biosphoto / Gil Chamberland

-

A 30 négyzetméteres vendéglátóhelyiségben 60 macska élt, pedig csak 10-nek szabadott volna.


Egy hónapra bezárattak egy macskás kávézót Tokióban, mert rosszul bántak az állatokkal. A közegészségügyi hatóságok azután tartottak ellenőrzést a Neko no Te (Macskamancs) nevű vendéglátóhelyen, hogy környékbeli lakosok panaszt tettek a kávézóból áradó bűz miatt.

A helyszíni szemlén megállapították, hogy a személyzet nem tartja be az előírásokat, nem megfelelő a takarítás, a 30 négyzetméteres kávézóban már 60 macska tanyázik az engedélyezett 10 helyett, és mivel hiányoznak a ketrecek is, a macskák gyors szaporodásnak indultak. Egyes állatok betegnek látszottak.

Egy szóvivő szerint a hatóságok már többször figyelmeztették a kávézót az előírások betartására, de semmit sem javult a helyzet, így elfogyott a türelmük, és elrendelték a hely bezárását 30 napra.

A Macskamancs egyike az immár 58 olyan tokiói vendéglátóhelynek, ahol a vendégek kávézás közben doromboló macskákat simogatva lazulhatnak el. A sok macskás kávézón kívül működnek a japán fővárosban olyan vendéglátóhelyek is, ahol a betérők nyulak, kecskék vagy baglyok társaságában fogyaszthatnak el egy italt vagy süteményt.