Bezár egy Pesti úti Tesco

Forrás: Google Street View

-

Bezár egy Tesco Express a Pesti úton, a dolgozóknak más munkalehetőséget kínálnának.


Bezárja egyik budapesti üzletét a Tesco - értesült az Origo. A XVII. kerületben a Pesti úton lévő Tesco Expressz szeptember 24-ig lesz nyitva. A Tesco azt közölte, nehéz döntést kellett meghozniuk, amikor a Rákos menti egység bezárása mellett döntöttek, de az üzlet forgalma nem volt akkora, ami miatt megérte volna tovább nyitva tartani az üzletet.


"Felülvizsgáltuk a bérleményként működő áruházunk teljesítményét, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a XVII. kerületi Pesti út 90. szám alatt működő expressz áruház működtetésére felhasznált összeget más áruházainkba fektetjük be inkább, így sokkal többet tudunk nyújtani a vásárlók számára".

Az érintett Tesco Expressz üzletben dolgozóknak további munkalehetőséget kínáltak fel a közelben működő áruházakban. A hat alkalmazott közül ketten felmondtak, és négyen a Tesco szintén Pesti úti áruházában elfogadták a számukra felkínált pozíciót. Arra a kérdésre, hogy lesz-e további boltbezárás, a Tesco azt írta: a Tesco-csoport átalakítását célzó portfólió átvizsgálása befejeződött.


Befejeződött a portfólió átvizsgálása