Bezár a McDonald’s az egyik budapesti plázában

Fotó: Europress/Getty Images/Spencer Platt / Europress/Getty Images/Spencer Platt

-

Újabb két éttermét zárja be a McDonald’s Magyarországon.


Bár az elmúlt két évben már négy étterem bezárásáról döntött a McDonald’s, jövőre további kettőre kerül lakat - mondta a Napi.hu-nak Horváth Ágnes, a cég ügyvezető igazgatója. Bár az interjúban mindössze annyit árult el, hogy a budakeszi autós étterem mellett egy bevásárlóközpontban lévő éttermet zárnak be, a VS.hu úgy tudja a Mammutban működő étkezde lesz az áldozat.

Ezt erősíti az is, hogy a pláza honlapján már nem található meg a boltok listájában a McDonald’s, miközben a többi étteremlánc továbbra is ott szerepel. Kérdéseinket természetesen elküldtük a McDonald’s-nak is, amikor válaszolnak, frissítjük a cikket. A cég még október végén, arra a kérdésünkre, hogy hol nyílnak új éttermek és melyek zárnak be még az idén, nem adott konkrét választ. Akkor azt írták: "A jövőben tervezett étteremnyitásokról, illetve bezárásokról jelenleg nincs megosztható információnk, a hálózatfejlesztésünk egyes lépéseiről a megfelelő időben minden érintettet tájékoztatunk."


-


Több étterem is bezárt 2015-ben

Az idén több McDonald's-étteremre is lakat került. Az 1997-ben megnyitott, a 3-as metró Határ úti megállójánál lévő Europark bevásárlóközpontban éveken keresztül működött egy McDonald's, az étterem azonban idén tavasszal bezárt, de nem az volt az egyetlen, amely feladta. Idén a békéscsabai egység is becsukott, és a Pécs belvárosában működő étterem is megszűnt, utóbbi új helyszínre, a közeli Árkád Bevásárlóközpontba költözött át.

A McDonald’s 2014-ben 22,3 milliárd forintra növelte magyarországi árbevételét, ám időközben a mérleg szerinti nyeresége 13 millió forintra apadt, ami hatoda az egy évvel korábbinak. A tavalyi év végén összesen 94 éttermet működtetett, amelyből 46 volt franchise.