Bevándorlónak nézték a barátját, ezért megvertek egy egyetemista lányt

-

A fiatal nő arccsontja eltört, pedig ő csak próbálta elmagyarázni, hogy a félvér barátja itt született, és magyar állampolgár.


Ismeretlenek megvertek egy egyetemista lányt szombaton késő este Szegeden, a Wake Up Color Festival környékén – írja a Délmagyar.hu. A verekedés szemtanúk szerint azzal indult, hogy egy fekete ruhás kopasz fiatal belekötött egy félvér magyar férfibe, mert azt hitte, hogy bevándorló, ezért még azt is üvöltözte, hogy takarodjon az országból. A férfi barátnője érvekkel próbálta meggyőzni a támadót, elmagyarázta, hogy a barátja itt született, itt is él, és magyar állampolgár. A kötekedőt és társaságát ez nem foglalkoztatta különösebben, a pofonok nagyját pedig a nő kapta. A Délmagyar.hu azt írja, a támadók a mentők és a rendőrség megérkezése előtt elfutottak. A megvert lány bátyja a Facebookon azt írta, hogy a fiatal nő arccsontja eltört.


A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata a lapnak azt mondta, hogy az ügyben közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást.