Bevándorlókat kifosztó fegyveres rablót keres a rendőrség

-

Négy szír migránst rabolt ki két férfi, egyiküket még keresik.


A rendőrség keresi Faragó Miklóst, aki társával szerda hajnalban négy szír állampolgárral állapodott meg, hogy 750 euróért Szeged külterületéről elviszik őket Budapestre. Útközben azonban megálltak, és egy fegyverutánzattal arra kényszerítették a bevándorlókat, hogy adják át nekik az összes pénzüket, majd kitették őket Szegeden. A migránsok ezután kértek rendőri segítséget.


A rendőrök megállapították az autó rendszámát, és Szeged belvárosában megtalálták az autót is, amelyben benne ült az egyik gyanúsított. A kocsiban megtalálták a rabláshoz használt gáz-riasztó pisztolyt.

A 21 éves hódmezővásárhelyi férfit őrizetbe is vették, de társát, Faragó Miklóst még nem kapták el, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene.


Faragó Miklós


A rendőrség kéri, hogy aki a gyanúsított tartózkodási helyéről bármilyen információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központját a (06 62) 562 423-as telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06 80 555 111 „Telefontanú” zöldszámán (h.–cs.: 8–16, p.: 8–13), illetve a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.