Bevallották, de nincs bizonyítva a közalkalmazottak kampányolása

Fotó: MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd

-

Kocsis Máté szinte bevallotta, hogy közalkalmazottakat is használtak a kvótakampány alatt, mégsem lesz következménye.


A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerint nem elég állítani, bizonyítani is kell azt, hogy a közszolgálatban dolgozók felső utasításra kampányoltak volna a népszavazási kampányban írja a HVG.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója nemrég az ATV műsorában próbálta megvédeni a közszolgák bevetését a kvótakampányban, miszerint, ha a kormány alkalmazottainak van arra módjuk, hogy részt vegyenek a kampányban, akkor:


„Ha ehhez kommunikációs támpont kell, nem tartom olyan durva dolognak.”

Patyi András, az NVB elnöke azt mondta, nem elég állítani, de csatolni kell a bizonyítékokat is, szerinte ez nem, illetve csak késve történt meg. Ezért szerinte el kell utasítani a kifogást.

Litresits András MSZP-s delegált szerint Kocsis a tévéműsorban lényegében beismerte, hogy közalkalmazottak használtak agitálásra, ezért ezt komolyan kell venni.

Sárhegyi Zoltán, a fideszes tag viszont azt mondta, hogy tudjuk, hogy Kocsis Máté miről beszélt, de arra nincs bizonyíték, hogy ez tényleg így is történt, ezért el kell utasítani a kifogást.

A VS.hu írta meg, hogy Kocsis a kerületébe tartozó közös képviselőit is felszólította arra, hogy vegyenek részt a kvótakampányban.