Betörésre szakosodott bűnbandát számolt fel a rendőrség

-

Felszámolta a rendőrség azt a bűnözői csoportot, amely 10 megyében és a Szlovák Köztársaság területén követett el betöréses lopásokat – áll a rendőrség honlapján.


A közlemény szerint B. Ferenc 46 éves és Á. Sándor 48 éves budapesti, továbbá L. Sándor 46 éves aranyosapáti lakosok 2015. május 5. és 2015. augusztus 3. közötti időben Magyarország területén 10 megyében - így Nógrád, Somogy, Tolna, Győr-Moson-Sopron, Vas, Hajdú-Bihar, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest megye településein –, míg a Szlovák Köztársaság területén további 3 helyszínen követettek el bűncselekményeket.A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottak a polgármesteri hivatalok és posta épületek riasztó berendezéseit hatástalanították és az épületekben a páncélkazettákat, páncélszekrényeket felfeszítették, majd azokból készpénzt tulajdonítottak el. A gyanúsítottak összesen 23 település középületéből közel 13 millió Ft készpénzt tulajdonítottak el és a rongálással is jelentős kárt okoztak.

A három férfi elkövetési módszereit szemlélteti, hogy 2015. július 4-én az éjszakai órákban a karancsaljai posta épületének riasztó berendezését kiiktatták, majd az épületbe bejutva a páncélszekrényt lángvágóval kinyitották.Miután a Nógrád, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök beazonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket, a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el őket Kaposfőn. A hatóság mindhárom férfit őrizetbe vette és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.