Betiltották a Pokémon Go játékot washingtoni intézményekben

Fotó: Picasa

-

A videojátékot a washingtoni holokausztmúzeumban és a nemzeti sírkertben nem lehetne játszani.


A washingtoni holokausztmúzeumban és az arlingtoni nemzeti sírkertben betiltották a mobiltelefonra applikálható Pokémon GO videojátékot.

Az elesett katonák sírja mellett és a holokauszt borzalmait feltáró múzeumban ezentúl tilos lesz a virtuális szörnyecskéket szerepeltető, Pokémon Go nevű játék.

„Az Arlingtoni Nemzeti Sírkertben az elesett katonák iránti tisztelet vendégeinktől és látogatóinktól is a legszigorúbban megköveteli a tiszteletet” – olvasható a sírkert keddi közleményében. Hangsúlyozzák: „e megszentelt földben nyugvók mellett nem helyénvaló Pokémon Góval játszani”.

A washingtoni holokausztmúzeum nem adott ki közleményt, de szóvivője, Andrew Hollinger ugyanilyen tartalmú nyilatkozatot adott az amerikai közszolgálati rádió (NPR) munkatársának. „Különösen nem helyénvaló Pokémon Gót játszani olyan helyen, amely a nácizmus áldozatainak állít emléket.


Megpróbáljuk elérni, hogy a videojáték készítője kivegye a holokausztmúzeumot a játék helyszínei közül”

– fogalmazott Hollinger.


A játékos és három szörny


A Pokémon Go nem más, mint egy letölthető mobiltelefonos játék. A játékban a Pokémon című egykori rajzfilmsorozatból ismert kis szörnyeket lehet gyűjtögetni. Az ugráló kis rajzfilmfigurákat meg kell találni, be kell fogni.

A Nintendo cég készítette játékprogram hallatlanul népszerű.