Betegségre hivatkozva lógna munkahelyéről? Ezeket mondja!

-

Náthásnak lenni nem elég. Hátfájással már próbálkozhat, az influenza a csodafegyver.


Ne számítson megértésre főnökétől, ha felhívja szeptemberben, hogy náthás lett, és inkább otthonról dolgozna – írja az Independent egy felmérésre hivatkozva. Az AXA PPP Healthcare kutatása azt mutatja, a munkaadó elvárja, hogy az alkalmazott náthásan is dolgozni menjen.

A munkaadók mindössze 24 százaléka gondolja úgy, hogy egy megfázás elég indok az otthoni munkavégzésre. Ha viszont valaki influenzás, nagyobb eséllyel nézik el az otthon maradást: a főnökök 41 százaléka mondta, nem akar beteg dolgozót a munkahelyen.

A kutatásban 1000 munkavállalót kérdeztek meg, milyen indokra hivatkozva engedte meg a főnökük, hogy ne menjenek be dolgozni. A válaszok szerint az influenza után a második legelfogadhatóbb érv, ha valakinek fáj a háta. Ezt a vezetők 38,5 százaléka tartja elég indoknak. Szorosan a nyomában van, ha valaki balesetben megsérül, stresszes, vagy tervezett műtéten esik át.

Még a depressziót is a főnökök több mint 34 százaléka fogadja el elégséges érvként.

Szorongásra viszont már nem éri meg hivatkozni, azzal csak minden negyedik vezetőnél lehet eredményt elérni. Egy sima nátha vagy migrén még ennél is kevesebb főnököt hat meg. „Egyéb okokra” nagyjából 7 százaléknál lehet hivatkozni.

A nem vezető beosztásban dolgozó alkalmazottak negyede hazudna arról, miért hiányozna a munkahelyéről.