Betegségnek tartja a homoszexualitást egy DK-s politikus

-

A párt Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlésének tagja a Facebookon „coming out”-olt egy politikus bejegyzése alá kommentelve. Nem viccelt.


„Mi az Együttben határozottan kiállunk az mellett, hogy minden embert egyenlő jogok és szabadságjogok illetnek meg” – írta Berkecz Balázs, az Együtt pécsi elnökségi tagja a Facebookon a melegfelvonulás apropóján. Erre érkezett a DK-s Sütő László válasza: „az orvostudomány minden kromoszóma rendellenességet betegségnek tart ! Nem lehet kivétel a nemi kromoszómáé !!” Majd hozzáteszi, hogy a szexualitás férfi és nő között természetes, miután fajfenntartó ösztönön alapul. Sütő szerint egy normális országban „utódnemzésre képtelen párkapcsolat nem lehet családmodell”. És a vége:


Amúgy nem érdekel ha vaklaki a szőrös, fekáliás végbélnyílásra gerjed, de ez legyen a magánügye ! Az én toleranciám odáig terjed, hogy betegségnek tartom !!

Kisebb vita alakult ki Berkecz és Sütő között (aki ráadásul orvos is), a DK-s politikus azzal érvelt, ő nem bántotta a homoszexuálisokat, sőt, meg is védene egyet, de úgy, mint egy beteget. „Mihelyt a többi kromoszóma rendellenesség okozta betegséget tiszteletreméltó másságnak fogunk nevezni , akkor lehet majd ezt is !!”

Többször nem szólt hozzá a témához. Vasárnap délután viszont Gyurcsány Ferenc pártelnök kezdeményezte kizárását a DK-ból.