Betegsége miatt nem úszhat Kenderesi Tamás a vizes vébén

Fotó: VS.hu / Kummer János

-

A fiatal úszónál mononukleózist állapítottak meg, emiatt nem indulhat a kazanyi vizes világbajnokságon – tudatta Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya az MTI-vel.


A szakvezető beszámolója szerint a 19 esztendős versenyzőnél a sportkórházi vérvizsgálatok mononukleózist állapítottak meg, ami annyit jelent, hogy három hónapig vízbe sem mehet, és fizikailag nem terhelhető. Az orvosi döntés nyomán 16 fősre csökkent a magyar úszócsapat, amelybe senki sem hívható be Kenderesi helyére, mivel a nevezési határidő már múlt szombat éjfélkor lejárt.


A balszerencsés fiatal úszó nagy reményekkel készült az oroszországi vb-re, miután június végén, a győri országos bajnokságon fantasztikus idővel, a pályafutása eddigi legjobbját jelentő 1:54.79 perccel győzött 200 méter pillangón, megelőzve a szám két klasszis képviselőjét, Cseh Lászlót és Biczó Bencét egyaránt. Ráadásul eredményével a tavaly ifjúsági olimpiai bajnoki címet szerzett tehetség a második helyre ugrott az idei felnőtt-világranglistán.

Kenderesi kiesésével ebben a számban csak Cseh képviseli Magyarországot Kazanyban, ahol jövő vasárnap kezdődnek az úszóversenyek.