Beszólt a magyar edzőknek Storck

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

A focisták szövetségi kapitánya szerint nem Portugália lesz a legnehezebb ellenfél az Eb-n.


„Nem az én dolgom a hazai klubedzők kritizálása, de a játékstíluson, ahogy játszanak a csapatok, ahogy a csapatokkal dolgoznak, azon biztosan változtatnék. Ez számomra csalódást jelent – válaszolta Bernd Storck szövetségi kapitány a Csakfoci.hu-nak a kérdésre, hogy mit változtatna meg a magyar fociban. – Nem mindegyik klubról beszélek, csak egy párról. Van egy csapat, amelyik a német utat követi, az vezeti is 18 ponttal a bajnokságot.”


Storck egy történetet is elmesélt: „Sokkal nyitottabban kellene gondolkodni, meghallgatni a másikat, megnézni, más országokban hogyan dolgoznak. Amikor idejöttem, volt olyan edző, aki azt mondta, neki nem kell semmit mutatni, ő már mindent tud…oké, van önbizalma, adtam neki is esélyt, hogy bizonyítsa… minden nap egy lehetőség a tanulásra.”

A kapitányt a nyári foci-Eb-ről is kérdezték, ahol a magyarok Ausztriával, Izlanddal és Portugáliával szerepelnek egy csoportban. Messze Portugália a legerősebb csapat, Storck viszont azt mondja, a legnehezebb meccs „az első, az Ausztria elleni. Senki nem tudjam még akkor, mit várjon a másik csapattól, nem szabad kikapni sem rögtön az első meccsen, mert akkor a második találkozón óriási nyomás lesz a csapaton. És ne felejtsük: az osztrák válogatott tele van Bundesliga-játékosokkal, csak hárman játszanak otthon, magas szinten futballoznak, egy döntetlenjük volt 9 győzelem mellett a selejtezőkön.”

A német szakember a portugálok legnagyobb sztárjára, Cristiano Ronaldóra sem készíti külön a játékosokat, mert „a portugálok elleni találkozó amúgy is csak az utolsó csoportmeccsünk lesz majd. Ki tudja, ha már hat ponttal érkeznek oda, játszik-e egyáltalán – de nem is szabad egy csapatot sem külön, egy játékosra kihegyezni, lesz még rajta kívül tíz másik is a pályán, aki majd őt segíti. Sokkal fontosabb Cristiano Ronaldónál, hogy a magyar válogatott megfelelő fizikai állapotban érkezzen meg az Eb-re, hogy rendben legyünk védekezésben, támadásban, csapatként dolgozzunk.