Beszállt a Sólyomba Welsz egykori üzlettársa

Fotó: Fotó: Europress/AFP/Isza Ferenc / Fotó: Europress/AFP/Isza Ferenc

-

Új név tűnt fel a Sólyom Airways kapcsán. Kőris József a tulajdonos céget, a Sólyom Holdingot alapító Vágó József helyére kerülhet. A férfiról azonban egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy korábban közösen üzletelt a légitársaság megmentőjeként feltűnt, majd a Simon-ügyben hírhedtté vált, korábbi panamai ügyei miatt az Interpol által keresett és azóta elhunyt Welsz Tamással.


Kőris régóta üzletel, habár nem sok sikerrel -írja a Népszabadság. A legtöbb cég ugyanis, amelyben tulajdonosként vagy ügyvezetőként feltűnt, ma már nem működik, több felszámolást követően megszűnt, a cégpapírok végrehajtások sokaságáról tanúskodnak. Welsz egykori üzlettársa 1998-ban alapított legkorábban céget, a Kőris Trade Bt. 2000-ben kétszer is átalakult, a második során egy román nevű magánszemély lett a társaság beltagja, majd a cég jogutód nélkül megszűnt. A férfi ezután az olajiparban próbálkozott, 2000-ben ugyanis Kőris Oil néven alapított kft.-t, amely később Nyír-Satura változtatta nevét, s három évvel az alapítást követően felszámolási eljárás alá került, majd ez is megszűnt. Tevékenykedett még a reklámüzletben is, a Reklám Group Kft.-ben vitt üzletrésze pedig azért érdekes, mert ezt együtt alapították Welsz Tamással. A Népszabadság továbbá megemlíti, hogy Welsz cégét, a Charity March Jótékonysági Menet Kft.-t csak azért nem jegyezte be a cégbíróság a Sólyom Airways tulajdonosává, mert nem nyújtották be a hiánypótlás során kért iratokat. Csak nemrég derült ki, hogy miközben Welsz afrikai magyar üzletember befektetőket ígért, meggondolta magát, és mégsem akart részt venni a légitársaság elindításában. A Sólyom Airways jelenlegi ügyvezetője és résztulajdonosa, Lucsik János az új üzlettárs korábbi üzleti ügyeiről nem kívánt nyilatkozni a lapnak. Közben a légi társaság hirdetésekben keres magának befektetőket ahhoz a félmillió eurós összeghez, amellyel a cég elindíthatná egyetlen gépét. A Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Holding Kft. ügyvezető igazgatója, Lucsik János nem tud arról, hogy Kőris valaha is Welsz üzlettársa lett volna. A Népszabadság írására úgy reagált, hogy Kőris József lassan egy hónapja nem tulajdonos a Sólyom Holdingban, ahol amúgy szintén kevesebb mint egy hónapig volt tulajdonos.  


Ezzel csábít a Sólyom a honlapján

„Új, magyar légitársaság van születőben: a Sólyom Hungarian Airways. Nincs olyan magyar ember, aki érzelmek nélkül viszonyul e folyamathoz.

Örömmel tájékoztatom Önöket, az elmúlt hónapok nehézségeit leküzdve, újult erővel küzdünk közös álmaink megvalósításáért! Őszintén bízom benne, hogy sokuk szívét megdobogtatják a jó hírek, és ezúttal is és a jövőben is számíthatunk honfitársaink bíztató támogatására.”