Besöpörte a támogatást a friss cégével, majd államtitkár lett

-

Foglalkoztatás növelésére kapott támogatást Gál Péter cége, a győzelem után három hónapig biztos nem volt egy dolgozójuk sem.


A jelenlegi eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár - még a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának szakmai igazgatójaként - tavaly nyáron alapított egy céget, amely 2,5 hónappal később elvitt egy 3 milliós, vissza nem térítendő uniós támogatást - írja a Blikk.


Gál Péter cége az Új Széchenyi Terv foglalkoztatás növelésére kiírt pályázatán kapott pénzt, azonban ez nem teljesült - tavaly év végégig biztosan, mert akkor egyetlen foglalkoztatottjuk sem volt. A lap azt írja, a cég maga is nyomtalanul működik a helyettes államtitkár bejegyzett címén, Egerben. Saját honlapja sincs, hiába kapta meg az indulás segítő uniós támogatást.

Megkeresték a helyettes államtitkárt, hogy mi volt a sikeres pályázat titka, illetve mire ment el a 3 millió forint, ám Gál helyett a földművelésügyi tárca válaszolt, mindössze ennyit: „a pályázat frissen alakult vállalkozások számára volt meghirdetve, és Gál Péter akkor nem a közigazgatásban dolgozott.”

A minisztérium ehhez azóta annyit tett hozzá, hogy „a pályázati konstrukció alapvető célja a mikrovállalkozások indítását tervező 35 év alatti fiatalok segítése volt, tehát - ellentétben a sajtóban megjelent félreértelmezésekkel - nem a már meglévő vállalkozások foglalkoztatottság-növelésére irányult. A támogatás kiírásában és elbírálásában a Földművelésügyi Minisztériumnak nem volt szerepet. Az elnyert pályázati forrással a cég rendben elszámolt.”