Besicet magához láncolta az Everton

Fotó: AFP / PAUL ELLIS

-

A bosnyák középpályás hétfőn este aláírta öt és fél évre szóló új szerződését a liverpooli klubnál.


Az Everton hivatalos honlapján jelentette be, hogy Muhamed Besic, a klub bosnyák válogatott középpályása hétfőn este aláírta öt és fél évre, 2021. június 30-ig érvényes szerződését.


„Könnyű döntés volt, amikor szóba került a hosszabbítás kérdése – idézi Besicet a klub honlapja. – Egyértelmű volt, hogy maradni akarok, és aláírom az új szerződést.”

Besic elmondta, hogy nem volt könnyű dolga, amikor másfél évvel korábban megérkezett az Evertonhoz, de mindenki nagyon segítőkész volt és gyorsan befogadták, és most már otthon érzi magát a klubnál.„A korábbi és a mostani játékomat nézve láthatják, hogy sok területen fejlődtem. De még mindig van miben fejlődnöm, és továbbra is keményen fogok dolgozni, hogy a legjobb teljesítményt nyújthassam. Sokszor szóba kerül, hogy mit szeretnénk elérni, az európai kupaszereplést és egyebeket. Most itt az ideje, hogy a pályán mutassuk meg, mit tudunk. A következő 12 meccsen, köztük a Chelsea elleni FA Kupa negyeddöntőben a pályán is megmutathatjuk azt, amiről beszéltünk” – mutatott irányt a 23 éves középpályás.

Besic 2014 nyarán a Ferencvárostól került az Evertonhoz mintegy 4 millió fontért Az első idényében 31 mérkőzésen lépett pályára, és meghatározó játékos lett a védekező középpályás posztján. Az idei szezonban egy sérülés miatt még csak kilenc meccs jutott neki, azonban januári visszatérése után rögtön a hónap játékosának választották a klubnál.