Bernd Storck személyesen kereste meg a Fradi gólkirályjelöltjét

-

A magyar válogatott szövetségi kapitánya felkereste az előző két Eb-selejtezőn mellőzött csatárt. Storck szerint Böde ezúttal jó esélyekkel indul, hogy tagja legyen a 23-as keretnek.


A Feröer-szigetek és Görögország elleni utolsó két Európa-bajnoki selejtezőjére készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck a napokban több válogatott játékost is személyesen megkeresett, hogy az edzőtáborban már ismerősként köszönthessék egymást – írja hivatalos honlapján az MLSZ. A megkeresett játékosok között volt Böde Dániel is, a Ferencváros csatára, aki az előző két selejtezőn (Románia és Észak-Írország ellen) meglepetésre kimaradt a keretből, pedig már akkor is vezette az NB i góllövőlistáját. Böde formája azóta sem romlott, kilenc forduló után 11 góllal, toronymagasan a legjobb góllövő.

„Ahogy minden potenciális kerettaggal, vele is szerettem volna személyesen találkozni, hogy jobban megismerhessük egymást – mondta az mlsz.hu-nak Bernd Storck. – Dani remek formában játszik, nem véletlenül volt tagja a bő keretnek az előző mérkőzések előtt, már akkor is gondolkoztam a meghívásán. Nagyon örült a megkeresésemnek, egy kedves, jó kedélyű embert ismertem meg a személyében, aki minden bizonnyal a segítségünkre lehet a soros Eb-selejtezőkön. A héten keretet hirdetünk a feröeriek és a görögök ellen, és Daninak jó esélye van rá, hogy velünk készüljön a két utolsó selejtezőre.”