Berlusconi szerint a római polgármesterség nem fér össze az anyasággal

Forrás: Wkipedia

-

A botrányai után a miniszterelnöki posztról 2011-ben távozni kényszerült politikus a jobboldalt egyesítené, hogy közös polgármester jelöltet támogasson Rómában. Csakhogy a várandós nő, aki miatt a megjegyzést tette, az egyik jobboldali párt vezetője.


A várandós Giorgia Meloni a Fratelli d'Italia nemzeti konzervatív párt elnöke, és a szélsőjobboldali Lega Nord (Északi Liga) is támogatja, ezért Berlusconinak a Rai rádióban tett nyilatkozata komoly vitákat generált Olaszországban a jobboldalon a nők politikai szerepéről.


Egy anya nem lehet polgármester. Polgármesternek lenni azt jelenti, hogy valaki 14 órát tölt a hivatalában,

jelentette ki Berlusconi. Az általa favorizált jelölt, Guido Bertolaso, szintén beszállt a vitába, mondván, Meloni első számú kötelessége, hogy anyai kötelességét teljesítse. Ezen is túltett, amikor azt mondta, nem látja be, miért kéne a politikusnőt arra kényszeríteni, hogy végigcsináljon egy kegyetlen kampányt, miközben szoptat.

Berlusconi egyébként mindössze néhány nappal az után tette a megjegyzést, hogy a Milánó polgármesteri posztjára pályázó Patrizia Bedori visszalépett a jelöltségtől, miután nevetségessé tették a külseje miatt, és mert főállású anya. Bedori a Facebookon számolt be róla, hogy rondának és dagadtnak nevezték.