Berlusconi rossz címre ment

Fotó: AFP / TIZIANA FABI

-

A volt olasz miniszterelnök véletlenül az egyik politikai ellenfelét támogatta a jelenlétével, miután nem arra a választási gyűlésre ment, ahová hívták.


Silvio Berlusconi a testőreivel érkezett meg a Milánó melletti rendezvényre, ahol gyorsan akcióba lendült: megkérdezte a jelölt nevét, majd „Szavazzatok Paolóra!” felkiáltással biztatni kezdte a tömeget, amikor kiderült, hogy a baloldali Paolo Micheli épp a Forza Italia jelöltjének az ellenfele. Berlusconi pártjának jelöltje egy szomszédos csarnokban tartotta kampányrendezvényét.

Berlusconi gyorsan távozott, amikor rájött a bakira, Micheli viszont a Facebook-oldalán azzal poénkodott, hogy ezek után biztos a győzelme.

Olaszországban vasárnap tartanak helyhatósági választásokat. Hat tartományban a Matteo Renzi miniszterelnök vezette balközép erők jelöltje a Silvio Berlusconi vezette jobbközép ellenzék jelöltjével méri össze erejét. A Matteo Renzi szülőföldjének számító Toscanában azonban a szintén ellenzéki 5 Csillag Mozgalom veszélyeztetheti a balközép jelölt sikerét.