Berlusconi: Balotelli is olasz, csak sokat volt a napon

-

Nem könnyű eldönteni, hogy a 30 éve a Milan élén álló Presidente most szereti a csatárt, vagy nem. Vagy szimplán csak bunkó?


A napokban ünnepli az AC Milan, hogy Silvio Berlusconi tulajdonosként átvette a klub vezetését. A médiamogul, üzletember és többszörös olasz miniszterelnök ennek apropóján látogatta meg a csapatot Milanellóban, a klub edzőközpontjában, és intézett néhány kedves szót a hallgatósághoz. A legszebb mondatokat Sinisa Mihajlovic vezetőedző és Mario Balotelli kapta.


„Mihajlovic egyelőre senkit sem győzött meg, se a nézőket, se engem – mondta biztatólag Berlusconi a nyáron kinevezett szerb edzőről. – Mostantól minden meccset meg kell nyernie, ez az egy lehetősége van arra, hogy meggyőzzön.”

Az esetleges edzőcseréről azt mondta, hogy soha nem hozott személyi döntést szimpátia alapján, és a jövőben is csak szakmai okok vezethetnek edzőváltáshoz.

Berlusconi – aki a '90-es évek nagy Milanját felépítette, elsősorban a zseniális Rijkaard, Gullit, Van Basten holland trióra alapozva – arról is beszélt, hogy az álma egy tiszta olasz Milan.


Balotellinek szerencséje, hogy ennyire kedveli őt Berlusconi


„Sok tehetség van a klubnál, mint Menez vagy éppen Balotelli, aki ugyanolyan olasz, mint mi, csak éppen egy kicsit sokat volt a napon” – tréfált Berlusconi, aki tanácsot is adott az elmúlt években változó(an rossz) formát mutató csatárnak: „Látom az edzéseken, hogy milyen fantasztikus képességei vannak, hogyan bánik a labdával, és milyen lövései vannak, Csak éppen rossz helyen van. Sokszor mondom neki: Mario, ha nyerni akarsz, akkor gólt kell rúgnod, ahhoz pedig az ellenfél kapuja előtt kell, hogy legyél.”

Berlusconi saját országos médiaszolgáltatója, a Mediaset kétrészes dokumentum filmmel ünnepelte a Presidente regnálását és az elmúlt 30 éveben szerzett 28 trófeát. Berlusconi 2011-ben a sorozatos botrányok miatt lemondott elnöki tisztségéről. Természetesen ő maradt a tulajdonos, de a mindennapi ügyeket jobbkeze, az ugyancsak '86 óta a klubot szolgáló Adriano Galliani viszi.