Bérkiegészítés és támogatás közül választhatnak a fiatal szakorvosok

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

-

December 7-ig lehet igényelni a segítséget.


Megjelent a fiatal szakorvosok bérfejlesztéséről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

Eszerint az a fiatal szakorvos, aki 2016. augusztus 31-én az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről, a Rezidens Támogatási Program ösztöndíjairól, valamint a fiatal szakorvosok támogatásáról szóló kormányrendelet szerint volt jogosult a fiatal szakorvosok támogatására, nyilatkozhat arról, hogy jövő év október 31-éig bérkiegészítést vagy továbbra is a fiatal szakorvosok támogatását kéri.

2016. december 7-éig lehet nyilatkozni a foglalkoztató egészségügyi szolgáltatónál, amely köteles a támogatási igényt eljuttatni az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz december 14-éig. Aki nem nyilatkozik,, az a bérkiegészítést kapja meg, aki viszont változtatást kér, az idén december elsejétől lesz jogosult.

A kormányrendelet szerint bérkülönbözet illeti meg azt a fiatal szakorvost, aki 2016. november 30-a után bérkiegészítést kap, és bérhátrány éri ahhoz képest, mint ha a fiatal szakorvosok támogatásában részesült volna. A különbözetet a munkáltató havonta állapítja meg, és hóközi kifizetéssel utalja.