Berbatov nem bízta a véletlenre, saját magával készített interjút

Fotó: SOOC / Konstantinos Tsakalidis

-

A bolgár el akarta mondani, nem azért kapott piros lapot, mert nem szeret a PAOK Szalonikiben játszani. Ezt csak egyvalakinek tehette meg.


A jelenleg a görög PAOK Szalonikiben játszó 79-szeres bolgár válogatott, Dimitar Berbatov 13 év után először kapott piros lapot az AEK Athén elleni rangadó 83. percében. A bolgár csak a szünetben állt be, és a szokott látszólagos flegmasággal tette a dolgát, csak akkor mutatva több életjelet, amikor lekönyökölte az AEK egyik védőjét. A görög lapok azonnal arról kezdtek írni, hogy Berbatov tettei mögött az áll, hogy nem szeret és nem is akar tovább a PAOK-ban játszani.


Berbatov könyököse


A korábban – más csapatok mellett – a Bayer Leverkusenben és a Manchester Unitedben is megforduló bolgár csatár a gyanúsítgatásokra egy interjúval válaszolt – amit ő készített saját magával a hivatalos Facebook-oldalán.

Berbatov készségesen elismeri, hogy hibázott, és megérdemelten kapott piros lapot. Tettének valóban a frusztráltság volt az oka: dühítette, hogy nem léphet pályára egy fontos rangadón, miközben úgy érezte, érzi, hogy tudásával, tapasztalatával éppen az ilyen mérkőzéseken lehetne leginkább a csapat hasznára. Feldühítette az ellenfél védője, aki piócaként tapadt rá, ezért járt el Berbatov könyöke, holott ez a legkevésbé sem jellemző rá. Három mérkőzésre szóló eltiltást kapott, amit tudomásul vett.

„Bizonyos lapok azt írják, hogy nem akarsz már a PAOK-ban játszani” – mondja az újságíró Dimitar Berbatov.

„Éppen ezért készítem ezt az interjút veled, és nem mindenféle emberekkel, akik ilyen hülyeségekkel jönnek elő – válaszolta a futballista Dimitar Berbatov. – Ez egyáltalán nem igaz, és csak azok az emberek terjesztik, akik bántani akarják a klubot. És ott vannak azok, akik azt mondják, 'nézd már ezt a fickót, nem akar már itt játszani, azért kapott most pirosat'. De ez nem igaz! Az igazság ez. Még mindig imádom a focit, szeretek játszani.”


Ilyen, amikor szeret játszani


„Amikor nem játszhatok, akkor mérges vagyok és csalódott. Hiszen abban nincs semmi örömteli, ha nem léphetek pályára, miközben rendes fizetést kapok Görögországban, pedig tudjuk, hogy ez most nem egyszerű dolog itt. A tudásommal segíthetem a PAOK-ot a pályán. Ha ez nem történik meg, akkor csalódott vagyok, aminek ilyen következményei lehetnek.”

Berbatov szerint, az, hogy felhúzza magát ilyen dolgokon, kiabál a pályán, mutogatnak, éppen azt mutatja, hogy igenis érdekli a játék és a csapat. „Most a PAOK a csapatom, és harcolok érte, még akkor is, ha ezért néha piros lapot kapok.”