Bepöccent az államtitkár a HírTv egyik kérdésén

Fotó: VS.hu/Szabó Dániel

-

Az állami földek eladásáért felelős fideszes államtitkár nem ad több interjút a HírTv-nek, amiért a csatorna egyik riportere megkérdezte tőle, hogyan juthatott rekord idő alatt önkormányzati bérlakáshoz Inárcson.


Megsértődött az állami földekért felelős fideszes államtitkár, Bitay Márton Örs a HírTv egyik riporterére, amiért az újságíró korábbi önkormányzati lakásának bérléséről kérdezte a politikust.


Az Index beszámolója szerint az államtitkár azt mondta,


csak jelezd a szerkesztőségben, hogy neked nem adok interjút többet.

A HírTv anyagából kiderült, hogy Bitay 2009-ben azonnal megkapott egy 101 négyzetméteres önkormányzati lakást Inárcson, és azt négy éven át bérelte, míg más családok éveket várnak egy ilyen lehetőségre. A HírTv kérdésére azt válaszolta: „külön szerettünk volna költözni, és egy ilyen településen sajnos nincsenek lakások, egy családi házat megvásárolni akkor nem tudtam volna, építeni nem tudtam volna, ezért igénnyel fordultam az önkormányzathoz, és ha emlékeim nem csalnak, akkor négy éven keresztül egy rendes bérleti szerződés keretében, havi bérleti díjért béreltem a lakást, amit egyébként fel is újítottam”. A felújításról később kiderült, hogy az - a többi között - a légkondicionáló beszerelését jelentette.

Bitay nyilatkozata után a HírTv-nek azt mondta,


Abszolút inkorrekt, hogy engem megpróbáltok belekeverni... ennyit nem találtok rajtam, mert nem csinálok... csak jelezd a szerkesztőségben, hogy neked nem adok interjút többet.