Beperli a Magyar Időket a Political Capital

-

Cáfolta a Political Capital hétfőn a Magyar Idők állítását, amely szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal az Egymásért Egy-Másért Alapítvány segítségével lépett kapcsolatba a céggel.


A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) a szocialista kormányok idején az Egymásért Egy-Másért Alapítvány segítségével lépett kapcsolatba a Political Capitallel (PC), amely összesen 190 milliónyi megrendelést kapott – írta hétfői számában a Magyar Idők.


Erre reagálva a Political Capital közleményében azt írta, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal honlapján közzétett, a Political Capital szerződéseihez kapcsolódó dokumentumok közé - "tévedésből vagy megtévesztő célzattal" -, olyan dokumentumok is kerültek, amelyeknek semmi köze a cégcsoporthoz.


A Magyar Idők mai cikkében megjelent vád nettó hazugság, emiatt a PC pert indít a lap ellen. Ezeket az alaptalan vádakat már jogerős bírósági ítélet is cáfolta

– írta az elemző és tanácsadó cég.

A társaság tudatta: sem a Political Capital, sem a cégcsoport többi cége "soha semmilyen szerződéses vagy egyéb gazdasági-pénzügyi kapcsolatba nem került az Együtt - Egymásért Alapítvánnyal vagy annak vezetőjével".

Mint a Political Capital a közleményében írja, az Alkotmányvédelmi Hivatal honlapjára feltett „dokumentumok között – teljesen érthetetlen módon – található egy készpénzátvételről szóló dokumentum, amelyen valakinek, valószínűleg az Együtt – Egymásért Alapítvány vezetőjének az aláírása szerepel. Ehhez képest a dokumentumok között található egy másik, 2010-es keltezésű, a nemzetbiztonsági bizottság három tagja, Bőhm András, Hende Csaba és Tóth Károly által „emlékezetből” írt dokumentum, amelyben az olvasható, hogy valaki „nyilvános szórakozóhelyen” átadott 20 millió forint készpénzt a PC valamelyik munkatársának. Ez nettó hazugság. A Political Capital és a cégcsoport többi tagja a szerződéses díjakat minden esetben banki átutalással, nyomon követhető módon kapta meg, egyetlen fillér készpénz-átadás sem történt sem az NBH, sem semmilyen alapítvány részéről soha”.

A PC felszólította az Alkotmányvédelmi Hivatalt, hogy távolítsa el a honlapjáról azokat az iratokat, "amelyeknek semmi köze a cégcsoport szerződéseihez és azok teljesítéséhez, amelyek nyilvánvaló valótlanságokat, rágalmakat tartalmaznak".

A Political Capital emlékeztetett: az általa végzett munka ellenértékének utolsó részletét éppen a jelenlegi kormány felügyelete alatt álló AH utalta át 2015. augusztus 17-én, "ezzel is megbecsülve a korábban számos alkalommal írásban is elismert, jól végzett munkát".

Ez a tény önmagában cáfolja azokat a politikai indíttatású vádakat, amelyek "kifizetőhelyként" próbálják befeketíteni a Political Capitalt - írták.