Beperelte a Győrt a német válogatott kézis

Fotó: AFP / JONATHAN NACKSTRAND

-

Susann Müllernek tavaly áprilisban mondtak fel, szerinte jogtalanul. A Győri Audi-ETO edzője, Ambros Martín a szakítás hátteréről beszélt hétfőn a bíróságon.


Az előző idényben, a Szkopje elleni vesztes meccs után szakított a német válogatott kézisével, Susann Müllerrel a Győr. A játékos beperelte a klubot, hétfőn már a bíróságon csatáztak a felek.

Még messze vagyunk a jogerős ítélettől, de legalább már megtudtunk valamit a szakítás hátteréről – írja a Kisalföld.hu.

„Ambros Martín számos négyszemközti beszélgetés után döntött úgy, hogy a csapat előtt is szóvá teszi Müller – akit edzői pályafutása legnagyobb kihívásának tartott – rossz hozzáállását” – írja a lap.

A spanyol edző kijelentette, hogy többet nem kivételez Müllerrel, elvárja, hogy tegye félre az egyéni ambícióit a csapat érdekében. Ha ezt vállalja, kulcsjátékos lesz, ha nem, inkább csomagoljon. „Azt vártam, erre azt feleli: Rendben, Ambros, gyerünk!” – mondta a bíróságon tanúként az edző.

Ehhez képest Susann Müller leült a padra, levette a cipőjét, amit az edző úgy értékelt, hogy cserbenhagyta a csapatát. Müller a másnapi edzésre sem ment el, majd váltott még egy sms-t az edzővel, aztán elment Németországba, úgy érezte ugyanis, hazai orvosra van szüksége. Az ETO szerint ez a gesztus végleges búcsút jelentett, a játékos szerint viszont nem, ezért is perlekedik most.