Beolvasott Putyinnak a gyilkos orenburgi hóvihar túlélője

-

Pavel Guszev a Youtube-on azt kérte az orosz elnöktől, tegyen rendet a katasztrófavédelemnél.


Már több mint félmillióan látták a dühös fiatalembert, akit felháborított, hogy a szombat-vasárnapi hatalmas viharban csak nagyon későn kaptak segítséget. Mintegy 80 embert rekedt egy pár száz méteres útszakaszon Orenburg és Orszk között, az Uraltól délre, autóikat betemette a hó. Egy sofőr halálra fagyott, sokan fagyási sérüléseket szenvedtek a 15-16 órán tartó viharban, amelyben gyakorlatilag az orrukig sem láthattak.


Így történt


16 órányi hétvégi horror - tévébeszámoló


Guszev közölte, az elnöknek ki kellene takarítani a vészhelyzetek minisztériumát. Elmondta, mit válaszoltak nekik, amikor telefonon próbáltak segítséget kérni: „Otthon kellett volna maradnotok, semmi keresnivalótok ott kint.” Guszev felhánytorgatta, hogy Oroszország részt szokott venni külföldi mentőakciókban, de ha odahaza történik valami, nincs a helyzet magaslatán.


Így üzent Putyinnak Pavel Guszev


Azóta az orosz ügyészség vizsgálja – írja a BBC –, mi is történt akkor, hogyan reagáltak a helyzetre az illetékesek.

Az orosz Vesztyi Televízió viszont máris arról számolt be, hogy egy rendőrt a belügyminisztérium máris kitüntetett hősiességéért, mert dzsekijét odaadta az egyik megmentett nőnek, kesztyűjét pedig egy férfinek, így aztán maga is kórházba került, mert súlyos fagyási sérüléseket szenvedett az ujjain.


Ezek már a hétfői mentés képei