Benzint és baromfit is lopott a hét somogyi betörő

Fotó: MTI/MTVA / Vajda János

-

Tavaly nyáron sorra járták a környéket és vittek mindent, ami mozdítható.


A Kaposvári Járási Ügyészség lopás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy fiatalkorú és hat felnőttkorú férfival szemben. A vádlottak 2014. június 9. és szeptember 5. között több Somogy megyei településen nagyszámú vagyon elleni bűncselekményt követtek el, melyek elkövetési értéke 1290 forinttól 235 ezer forintig terjedt. A vádlottak műszaki cikkeket, különféle használati tárgyakat, üzemanyagot, illetve baromfit tulajdonítottak el.

A legtöbb bűncselekményt a IV. rendű vádlott követte el, őt a járási ügyészség 18 rendbeli bűncselekmény elkövetésével vádolja. Az I. rendű vádlott előzetes letartóztatásban van.

Az I., III. és IV. rendű vádlottak a bűncselekményeket rendszeres haszonszerzésre törekedve, abban előre egymással megállapodva szervezetten követték el. Épp ezért a járási ügyészség a bűnszövetségben résztvevő három vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását, míg a többi vádlottal szemben közérdekű munka büntetés és próbára bocsátás intézkedés kiszabását indítványozta.