Benzinkúton randalíroztak az amerikai úszók

Fotó: AFP / MARTIN BUREAU

-

A korábbi hírekkel ellentétben nem rabolták ki Ryan Lochtet és három csapattársát, hanem a négy olimpikon rongált meg egy benzinkutat vasárnap hajnalban.


Lochte, Gunnar Bentz, Jack Conger és Jimmy Feigen egy buliból tartott az olimpiai faluba, amikor megálltak egy benzinkúton, rongáltak, és összetűzésbe kerültek a töltőállomás személyzetével közölte a brazil rendőrség csütörtökön.


A Globo nevű brazil televízió később nyilvánosságra hozta a benzinkút videokameráinak felvételeit, amelyeknek tanúsága szerint az úszók vitába kerültek az ott dolgozókkal, akik ráparancsoltak a sportolókra, hogy üljenek le a földre, a kezüket pedig emeljék fel. A Globo televízió a weboldalán azt írta, Lochte és társai megrongálták a töltőállomás egyik mosdóját.

Mario Andrada, a játékok szóvivője csütörtöki közleményében megvédte a négy randalírozó olimpiai bajnokot. Ezek a gyerekek csak próbálták magukat jól érezni. Legjobb tudásuk szerint képviselték országukat, hatalmas nyomás alatt versenyeztek. Hagyjuk őket békén. Néha teszünk olyasmiket, amiket később megbánunk. Jól érezték magukat, elkövettek egy hibát, de az élet megy tovább” – mondta.

Korábban olyan híreket lehetett olvasni, hogy az úszók vasárnap rablótámadás áldozatai lettek, értékeiket elvették, Lochte fejéhez fegyvert fogtak.