Benzema beismerő vallomást tett a zsarolási ügyben

Fotó: AFP / MATTHIEU ALEXANDRE

-

Karim Benzema a harmadik kihallgatásán beismerte, hogy nem csak egy találkozóra szóló üzenetet adott át válogatottbeli csapattársának, Mathieu Valbuenának.


Karim Benzema, a francia válogatott és a Real Madrid csatára november 5. óta van őrizetben a versailles-i rendőrségen, ahol most beismerő vallomást tett, miután a rendőrök megmutatták neki annak a telefonbeszélgetésnek a felvételét, amit a zsarolás kitervelőjével folytatott.

Benzema eddig azt állította, hogy csak egy gyerekkori barátjának, a büntetett előéletű, és most is éppen a börtönből szabaduló Karim Zenatinak akart segíteni, amikor arra kérte a válogatott edzőtáborában csapattársát, Mathieu Valbuenát, hogy találkozzon Zenatival Lyonban.

A rendőrök által bizonyítékként kezelt telefonbeszélgetésből azonban világosan kiderül, hogy Benzema tudott róla, hogy csapattársát egy szexvideóval akarják megzsarolni Zenatiék – Benzema, így bűnrészes az ügyben.


Alain Jakubowicz, Benzema ügyvédje


Az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozó névtelen forrás szerint Benzema megtört, és azt mondta, hogy „hülyének érzi magát” a történtek miatt. Zenati gyerekkori barátja, akinek akkor is segített, amikor az börtönben ült, és szabadulása után is megpróbálta egyengetni az útját.

„Én voltam az összekötő, akinek az volt a feladata, hogy rávegye a találkozóra Mathieu-t. Engem nem érdekelt, hogy Zenati milyen hasznot akar húzni ebből az egészből. Sokkolt, amikor szembesültem a részletekkel.”

Benzema ügyvédje újságíróknak azt mondta, hogy védence vallomása is jól jelzi, hogy a csatárnak „nem voltak bűnös szándékai”. A rendőrség ennek ellenére újabb 24 órával meghosszabbította Benzema előzetes letartóztatását, klubja, a Real Madrid pedig egyelőre nem változtatta meg az álláspontját.