Benyugtatózva lövöldözött az ügyészségen, előzetesbe került

-


A Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte pénteken annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki szerdán egy gépkarabélyból több lövést adott le a Kiskunhalasi Járási Ügyészség épületében. Erről az MTI számolt be a Fővárosi Törvényszék sajtóosztályára hivatkozva.

A bíróság a Központi Nyomozó Főügyészség indítványával egyezően, a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt döntött a kényszerintézkedésről. A gyanúsított felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el a bűncselekményt, továbbá más eljárás is folyamatban van ellene.

A férfi ügyvédje azt mondta: védence nem emlékszik a történtekre, állítása szerint több éve húzódó sérelem érte az igazságszolgáltatás részéről, ami miatt tönkrement az egészsége, és a kiskunhalasi ügyészségre is egy marék nyugtatót beszedve indult el.

A Blikk arról írt, hogy a férfi anyja büszke a fiára. A 63 éves asszony azt mondta, tudta, mire készül a fia, nem is próbálta lebeszélni a tervéről. „Mondtam neki, úgy csinálja, hogy jól sikerüljön. De jobban is mehetett volna” – fogalmazott elkeseredetten az asszony.