Benedekék egy szoros harmad után kilenc góllal verték Romániát

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Anikó

-

HÁTTÉR

A bukaresti Románia–Magyarország Világliga-selejtezőn meglepő eredmény (5-14) született, hiszen a románokat erősebbnek hitték Benedekék.


Eredmény, Világliga, európai selejtező. A-csoport, 5. forduló

Románia–Magyarország 5–14 (2–2, 1–5, 1–3, 1–4)
Gólszerzők: Negrean 2, Ghiban, Radu, Gheorge, ill. Erdélyi 4, Vámos 3, Varga Dénes 2, Varga Dániel, Német, Manhercz K., Salamon, Hosnyánszky

Három világbajnok – Szivós Márton, Gór-Nagy Miklós és Madaras Norbert – nélkül vágott neki a bukaresti túrának a magyar vízilabda-válogatott. Előzetesen Benedek Tibor szövetségi kapitány azt mondta, hogy „ez egy nagyon fontos mérkőzés lesz, legalább annyira nehéz, mint a szlovákok elleni. A román válogatott jó csapat. A fiatalok nagyon igyekeznek, és most úgy tűnik, a klubjukban is hasonlóképpen dolgoznak, bízom benne, hogy ez a jövőben folytatódik”. Ehhez képest jó teljesítménnyel 14-5-re nyert a válogatott.


A meccs után Benedek elmondta: a szlovák mérkőzés után nagy javulást várt, főleg az emberelőnyök tekintetében. Védekezésben sokat erősödött a csapat, főleg a szoros emberfogást hajtották végre agresszíven a játékosok.


Fegyelmezetten és okosan játszottunk – fiatalok és idősebbek egyaránt. Ma reggel már nem is gyakoroltunk semmit, ebben az eredményben benne van két év munkája, nem kell nulláról kezdenem a taktikai feladatok átvételét

– zárta szavait Benedek Tibor. A csoportküzdelmek első magyar–román összecsapásán, decemberben egyébként Miskolcon 20-10-re diadalmaskodott Benedek Tibor legénysége, amely most nyerni ment a román fővárosba is. A csoportzáró meccset április 14-én vívja hazai medencében a magyar csapat a görögök legjobbjaival.


Lájkolj minket a Facebookon!