Benedek Tiborék jövő vasárnap már a görögök ellen készülnek

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Anikó

-

A világliga-döntőbe kerülés a célja a magyar férfi vízilabda-válogatottnak Győrben az április 14-i, görögök elleni selejtezőn – hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón.


Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke – és Győr fideszes polgármestere – elmondta: a legfontosabb, hogy olyan erőben legyen a válogatott, hogy kijusson a jövő évi olimpiára. A MOB ahogy eddig, úgy ezután is minden segítséget megad a válogatottnak – hangsúlyozta. Borkai úgy fogalmazott, a mérkőzéssel teljesedik ki Győr „sportos város” jelzője, mert Magyarország egyik legsikeresebb sportágának legjobbjait láthatják a győriek az Aqua Sportközpontban.

Benedek Tibor szövetségi kapitány kifejtette, a legutóbbi, románok elleni Világliga-selejtező jól sikerült, és bízik benne, hogy kitart a csapat lendülete. A szakvezető emlékeztetett, hogy az első csoportmérkőzésen már találkoztak a görög válogatottal, és Athénban két góllal a magyar válogatott nyert. Benedek Tibor az emberelőny kihasználását jelölte meg a görögök erősségének. Közölte, az ellenfél mindig tud meglepést okozni, így most is nehéz mérkőzésre, ám győzelemre számít. A csoportelső magyar válogatott ha nem kap ki, kijut a június 23. és 28. közötti bergamói döntőre. A szabályok értelmében ott az első helyezett kvalifikálja magát a 2016-os riói olimpiára.

Benedek Tibor az MTI kérdésére elmondta, a görögök elleni felkészülést vasárnap kezdik Győrben, mivel addig a válogatott tagjainak még mérkőzéseik vannak. A nyilvános edzésekre vasárnap 19, hétfőn pedig 11 és 19 órakor kerül sor. A mérkőzés kedden 18.15-kor kezdődik, a szervezők 1200 nézőre számítanak.