Benedek Tibor sajnálja az elszalasztott lehetőséget

Fotó: MTI

-

Elégedetten nyilatkozott a szerbek elleni 13–13-as döntetlent követően Benedek Tibor, a riói olimpián szereplő magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.


Nagyon elégedett vagyok. Ez a szerb csapat nyolc éve játszik együtt, és sokszor élt meg hasonlót, hogy hátrányból fordít. Senki sem várta tőlünk, hogy három vagy négy góllal nyerünk, mi egynek is örültünk volna, persze, amiatt, hogy ez nem lett meg, kissé csalódott vagyok” nyilatkozta a lefújást követően Benedek Tibor. A szakember megjegyezte, „végig ott volt fejben az együttes”, aminek pedig különösképpen örült, hogy akkor is tudott újítani a gárda, amikor a szerbek éppen felzárkóztak.


A tréner hangsúlyozta, hogy az első negyedben elképesztő sebességű „űrvízilabdát” láthatott a közönség, de szerencsére ezt követően kissé lassult a tempó.


Az iramra nem lehetett panasz


„A harmadik negyed elején talán kicsit megnyugodtunk, amikor Hosnyánszky lövését belepkézte a szerbek cserekapusa, ezért ezután túl könnyűeket lőttünk a kezéhez, és kihagytunk két emberelőnyt is. Ennek ellenére így is tudtunk újítani” – mondta Benedek Tibor.

Nagy Viktorról szólva a szövetségi kapitány hangsúlyozta, nincs szó sérülésről, a kapusnak mindössze begörcsölt a combja, ezért kellett az utolsó pillanatokra lecserélni.