Benedek: Mindenki az életéért játszik

Fotó: MTI / Krizsán Csaba

-

A Kanada elleni trieszti döntetlen után a kapitány nem volt mindennel elégedetlen, és nem lepték meg a meglepetések sem.


A trieszti olimpiai selejtezőn a magyar férfi pólósok meglepetésre csak 14-14-es döntetlent játszottak a jóval esélytelenebbnek tartott, igaz, az első fordulóban az oroszokat 7-6-ra legyőző Kanadával.

A mérkőzés után a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Benedek Tibor a waterpolo.hu-nak adott nyilatkozatában a történtek – még a harmadik negyed végén is vezettünk három góllal 13-10-re – után sem volt teljesen letörve.

A 14 lőtt gólt jónak tartja a kapitány, az ugyanennyi kapottat azonban már nagyon soknak. Benedek elégedett volt az emberelőnyök kihasználásával (10/15), és általában a csapat formájával.

„Akadtak hiányosságok védekezésben, amik előjöttek, de nem összességében volt rossz a védekezésünk – mondta a kapitány. – Egy-egy elmaradt blokk, egy rossz visszasegítés vagy egy szerencsétlen gól, mind közrejátszott. Szerintem erős volt a csapat, tudtuk, mekkora a tét, és azt, hogy ezt a meccset meg akarjuk nyerni.”

A tetemesnek mondható előnyről végső soron elbukott végjátékot illetően Benedek annyit nyilatkozott, hogy túl könnyen kaptuk a gólokat.

„Vezettünk is a végén már magabiztosan, de aztán ahogy jöttek előre a kanadaiak, nagyon könnyen találtak gólokat. Holnap mérkőzés van, minden kezdődik elölről, a célunk ugyanúgy a csoportelsőség megszerzése. Innentől ez egy nagy csata. Nem lep meg, hogy vannak meglepetések a tornán, hiszen mindenki az életéért játszik, mindenki a legjobbat akarja, ráadásul minden nap mérkőzést játszunk, ami tovább nehezíti a helyzetet. De a célunk változatlan!”