18 éves pólóst dobhat 12 ezer szerb elé Benedek

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Benedek Tibor szövetségi kapitány kijelölte a belgrádi Eb-re utazó csapatát. Ugyanez a keret szerepel majd a Volvo-kupán is.


Január 11-én Görögországgal játszik a vízilabda-válogatott a belgrádi Eb-n. Benedek Tibor szövetségi kapitány eddig nem szűkítette a felkészülés során mozgósított 19 fős keretét, ám az év utolsó napján megtette.


Benedek „alaposan végiggondolta, számolt, statisztikát nézett, érzéseket vetett össze, majd véglegesített” – fogalmazott a Waterpolo.hu, amelynek a kapitány elmondta, hogy „még mindig vannak kisebb kérdőjelek, hiszen nem tudni, Hárai Balázs teljesen felépül-e. Nyilván azzal számolunk, hogy igen, ellenkező esetben változtatásra kényszerülünk. Ezzel együtt a Volvo-kupán velünk lesz majd Bedő Krisztián és Tóth Márton is.”

A két bekk Gór-Nagy Miklós és Decker Ádám lesz, a centerek közül pedig Hárai Balázs mellett a válogatottba visszatérő Kis Gábor utazik Belgrádba. Nagy kérdés volt, hogy Salamon Ferenc, Manhercz Krisztián és Bátori Bence közül melyik kettő lesz a keret tagja, nos, a kapitány a 18 éves Manhercz Krisztián mellett döntött.

„Jó régóta edz már a felnőtt válogatottal, ismerem a képességeit, és megérett a helyzet arra, hogy ezt egy világversenyen is bizonyítsa. Megkapja a lehetőséget, hogy egy eddig ismeretlen atmoszférában, igazi téthelyzetben bizonyítson. Előfordulhat, hogy a szerbek ellen, 12 ezer ember előtt kell bizonyítania, úgy, hogy az egész uszoda ellenünk szurkol majd, de az is lehet, hogy szerencsés esetben ugyanilyen nagy tét mellett a horvátok ellen teheti ezt meg, amikor adott esetben minket támogatnak majd a nézők. Nagy feladat az övé, de voltak már a magyar válogatottban a korábbi években is olyanok, akik megoldották azt, amit vártak tőlük, vagy még annál is többet.”


A 13 fős keret

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)
Mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Bátori Bence (A-Híd-OSC-Újbuda), Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs (ZF-Eger), Kis Gábor, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes (Szolnoki Dózsa-Közgép), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo)

Menetrend

Volvo-kupa, január 3-5., Győr:

Január 3., vasárnap:
Szlovákia–Spanyolország, 17 óra
Magyarország–Olaszország, 19 óra – TV: M4 Sport

Január 4., hétfő:
Szlovákia–Olaszország, 17 óra
Magyarország–Spanyolország, 19 óra – TV: M4 Sport

Január 5., kedd:
Spanyolország–Olaszország, 18 óra
Magyarország–Szlovákia, 20 óra – TV: M4 Sport

Az Európa-bajnokság csoportmeccsei:

Január 11., hétfő, 18 óra 15 perc:
Magyarország–Görögország – TV: M4 Sport

Január 13., szerda, 20 óra 5 perc:
Magyarország–Oroszország – TV: M4 Sport

Január 15., péntek, 9 óra 30 perc:
Magyarország–Törökország – TV: M4 Sport

A csoportok:
A csoport: Montenegró, Spanyolország, Hollandia, Szlovákia
B csoport: Szerbia, Horvátország, Franciaország, Málta
C csoport: Olaszország, Románia, Németország, Grúzia
D csoport: MAGYARORSZÁG, Görögország, Oroszország, Törökország