Benedek: A kulcspillanatokban kellően erősek voltunk

Fotó: MTI / MTI

-

A szövetségi kapitány az elveszített büntetőpárbaj ellenére elégedett volt a vízilabda-válogatott horvátok elleni pécsi teljesítményével, és némi önkritikát is gyakorolt. A világbajnoki címvédő és az olimpiai bajnok csatájában a fiatalok bizonyítottak, így a nyári Eb-csapatba kerülésért, de már a bővebb 17-es keret helyeiért is óriási harc várható.


“Az a baj, hogy az első két negyedben kicsit túlbonyolítottam a támadást, ezt nem kellett volna” - idézte a waterpolo.hu a szövetségi kapitányt a 7-7-es döntetlen után ötméteresekkel elveszített meccsel kapcsolatban. “A bírók a nemzetközi mezőnyben kevésbé vevők a kétcenteres játékra, messze nem érkezik annyi ítélet, mint itthon. A fórjaink többségét az egycenteres játékkal sikerült kiharcolni.” A kapitány ezzel együtt alapvetően elégedett volt a mérkőzéssel: “Azt kaptam, amit vártam, a csapat nagyon jól küzdött, jól hajtott.” Benedek kiemelte, együttese rendre visszajött a meccsbe: “A kulcspillanatokban kellően erősek voltunk lelkileg, ezért lett döntetlen. Hogy a végén ezúttal elveszítettük a büntetőpárbajt, arra azt mondhatom, szívesen odaadom ezt a meccset egy igazi tétnél kivívott sikerért.” Madaras horvátok ellen A horvátok ellen Varga Dániel és Varga Dénes sem játszott, viszont több a csapatba kerülésért hajtó fiatal (Kovács Gábor, Angyal Dániel, Jansik Dávid és Török Béla) is lehetőséget kapott. Az edző szerint sikerült bizonyítaniuk: “Elégedett voltam mindenkivel, de hadd szögezzem le, nem egyetlen mérkőzés alapján döntök. Viszont azt szeretném látni, és látom is a játékosokon, hogy már a tizenhetes keretbe kerülés is valódi rangot jelent. Nyáron pedig legyen igazi harc az Eb-csapat tizenhárom helyéért.” A kapitány külön megdícsérte a három védőjét, és kiemelte Bedő Krisztiánt: “Hosszú idő után ismét kiemelkedően játszott.” Az elveszített büntetőkkel kapcsolatban azt mondta, nem szerencse, hanem felkészülés kérdése, ki nyeri meg az ötméteres párharcot, ezért külön gyakorlást igényel. “Biztosak lehetünk benne, több meccs is így fog eldőlni a nyári nagy tornákon, az egyenes kieséses szakaszban.” Decker Attila a horvátok ellen A magyarok a vereség ellenére megnyerték a világligában a B csoportot, és ezzel bejutottak a világliga nyolcas döntőjébe. A keddi utolsó körben Európából még Szerbia és Montenegró jutott be a fináléba, szintén csoportgyőztesként. A világliga döntője június 16-án rajtol Dubajban, az Eb-t július 13. és 26. között Budapesten rendezik.

Magyarország–Horvátország 9:10 (2:3, 1:1, 2:2, 2:1 - 2:3 - ötméteresekkel) Pécs, v.: Schlunz (német), Zurek (szlovák) Magyarország: Decker A., Bátori 1, Hosnyánszky 2, Decker Á., Tóth M. 1, Vámos 3, Madaras. Cs.: Bedő, Kovács G., Jansik D., Török, Angyal. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor Horvátország: Bijac, Bukics, Loncsar, Buljubasics 1, Muslim, Viskovics 1, Jokovics 3. Cserék: Zovics 1, Krapics 1, Vukicsevics, Buha. Helyettes szövetségi kapitány: Ivan Asics Gól - emberelőnyből: 2/5, ill. 2/5 Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 2/3 Kipontozódott: Decker Á. (29. p.)