Bencsik András szerint Európa számos városában szükség van Békemenetre

Fotó: MTI/Illyés Tibor / István Hajdu

-

Azért, mert a muzulmánok nem tartják tiszteletben a nemek egyenjogúságát.


Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője lapjába egy véleménycikket publikált, amiben arról ír, hogy új Békemenetre, sőt Békemenetekre van szükség.


Azért, mert a „huszadik századra a jogok terén megszűnt a különbség férfi és nő között”, a huszonegyedik századra „a liberális jogrendbe sikerült beilleszteni az azonos neműek együttélésének szabályait is”. Sőt Svédországban már azoknak a jogait is tiszteletben tartják, akik nemileg bizonytalanok – írta Bencsik, majd ezzel folytatta:


Ehhez képest több mint meglepő, hogy a nemek közötti egyenjogúságért és a szexuális önfelszabadításért oly vehemensen kiálló liberális emberjogisták megkukulva hallgatnak az iszlám vallást követők azon felfogása és gyakorlata láttán, hogy ők a nőt alsóbbrendű, alávetett lénynek tekintik, akivel a férfi azt tehet, amit akar. Európa liberálisai vagy nem hajlandók, vagy nem képesek védekezni, ezért egy új, immár páneurópai patriotizmusnak kell magára vállalnia a klasszikus európai értékek védelmét, benne például az emancipált nők jogainak védelmét is.

A Demokrata főszerkesztője szerint


Valakinek ki kell végre mondania minden ide vándorló előtt, hogy minket a legkevésbé sem érdekel, mi volt otthon a ti felfogásotok például a férfiak és a nők viszonyát illetően, azonban vegyétek tudomásul, hogy itt Európában az egyenjogúság tagadása bűncselekmény, amire a törvény szigorával sújtunk le. Egyáltalán nem érdekel bennünket, hogy mi van leírva erről a ti szent irataitokban, mert a mi szent iratainkban más van: az, amit mi mondunk.

Európa Bencsik András szerint identitásválságot él át, de ennek megoldása nem az elzárkózás, hanem az önfelismerés, amit a magyarok már megtapasztaltak a Békemenetek során. Erre az élményre most már szerinte egész Európának szüksége van.


Egy nagy, egyszerre meghirdetett menet víziója merül föl, amely Budapesten, Párizsban, Berlinben, Varsóban, Rómában, Londonban, Pozsonyban, Bécsben és másutt vonul majd az utcára Európáért: March for Europe! Megyünk Európáért!