Bénázásba fulladt a Kossuth téri füves tüntetés

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

A Facebookon szervezték, de mint kiderült, az egyetlen valódi szervező végig két kamuprofillal tartotta a kapcsolatot, egyedül viszont a színpadtechnikát sem tudja beindítani. Körülbelül 1-200 százan lehetnek, 90 százalékuk ránézésre is 18 év alatti, a rendőrök is levonultak.


A Kossuth téren mintegy 100-200 ember gyűlt össze, hogy április 20-án (4/20, a marihuánafogyasztók egyezményes kódszáma a szívásra) a legalizálásért tüntessenek.


Tudósítónk szerint az összegyűltek nagyon fiatalok, ránézésre 18 év alatti a 90 százalékuk. Ott volt Juhász Péter Együtt-politikus és Kovács Gergő, a Kétfarkú Kutya Párt kitalálója és egyszemélyes működtetője.A színpad a Kossuth téren, rögtön a parlamenti lépcső előtt van, de a technikát tudósítónk szerint nem tudja elindítani az egyetlen megjelent szervező, aki - mint kiderült - a Facebookon két másik emberrel közösen szervezte az egészet, de aztán róluk kiderült, hogy kamuprofilok, úgyhogy egyrészt nem jöttek el, másrészt senki nem tudja, hogy néznek ki valójában.A demonstrálók erre fogták magukat és leültek a térre. Tudósítónk szerint körbeültek, majd valaki beállt a kör közepére, és hosszan beszélt a legalizáció szükségességéről, a többiek őt figyelték.

Arra még a rendőrség sem számított, hogy ennyire kevesen lesznek: először sokan felsorakoztak egy kordonnál, aztán mikor látták, hogy kik és hányan gyűltek össze, levonultak, és négyen maradtak.tüntetés a marihuána legalizálásáért, Kossuth tér


tüntetés a marihuána legalizálásáért, Kossuth tér


tüntetés a marihuána legalizálásáért, Kossuth tér


tüntetés a marihuána legalizálásáért, Kossuth tér