Béna az Apple? Csináld jobban!

Fotó: Flickr/Jonty Wareing / Flickr/Jonty Wareing

-

A Diák Menedzsment Bajnokságot idén tizennyolcadik alkalommal rendezik meg. Az értékes nyeremények mellett akár állást is kaphatnak az igazán rátermettek. Idén a résztvevők megmutathatják, hogyan kell felépíteni és vezetni egy infokommunikációs céget.


Az idei évben a Diák Menedzsment Bajnokság résztvevőinek az okoskütyük világában kell megmutatniuk, hogy ők jobban vezetnék az Apple-t vagy a Samsungot, netán a Nokiát.

A Diák Menedzsment Bajnokság olyan üzletvezetési, marketinges vetélkedő, amelynek van értelme. Már a szektor megválasztásán is látszik, hogy a játékosok valódi feladatokkal találkoznak, valódi problémákat oldanak meg. A háromfős csapatok a szimuláció során szinte bármilyen eszközt használhatnak, amelyet egy valódi vállalat használhatna: meghatározhatják, hogy milyen terméket fejlesszenek, milyen hirdetési módszereket használjanak, dönthetnek az árról, stb.

Nemcsak menedzsertanulókat várnak a játékra, az is jelentkezhet, aki már nem egyetemi hallgató, hanem fiatal pályakezdő, de úgy érzi, hogy meg tudja mutatni, mitől döglenek az okostelefonok. A résztvevők három selejtező fordulón át versenyeznek egymással, míg eljuthatnak a csúcsra. A díjak között van egy bérlet a Forma 1-es magyar nagydíjra, egy tréningcsomag 450 ezer forint értékben a Tata Consultancy Servicestől, belépők a Szegedi Ifjúsági Napokra, egy hétvégi nyaralás Siófokon. De a legrátermettebbek akár karrierlehetőséget is megcsíphetnek a FHB Jelzálogbanknál.

Nevezni április 1-ig lehet.