Ben Affleck rendezi a következő Batman-filmet

Forrás: InterCom

-

Miután A Batman Superman ellen: Az igazság hajnalában eljátssza a Sötét Lovagot, Affleck a rendezői feladatokat is elvállalta az egyelőre csak The Batman munkacímen futó filmben. A San Diegó-i Comic-Conon jelentették be a hírt.


Afflecknek színészként eleve több filmre van szerződése a gyártó Warner stúdióval, így a tervezett Igazság Ligája-filmben (abban, amiben benne lenne az összes híres DC-szuperhős, Supermantől Flashig) is ő játszaná el Batmant. De mivel a DC legnagyobb rajongótáborral rendelkező figurájáról van szó, nem meglepő, hogy a producerek újabb önálló Batman-filmet szeretnének.


Előbb azonban Affleck leforgatja a Live by Night című gengszterfilmet a Hideg nyomont is jegyző Dennis Lehane regénye alapján, aztán jöhet az új Batman-film. Aminek a társírója egyébként Geoff Johns lesz, aki évek óta a DC-képregények egyik meghatárózó, megbízhatóan színvonalas történeteket szállító írója, és nem mellesleg több tévésorozatban, a Smallville-ben, az Arrowban és a Flashben is dolgozott.

A hír azt is mutatja, hogy a DC és a Warner nagyon bíznak a Zack Snyder rendezte Batman Superman ellen: Az igazság hajnala sikerében, amiben először láthatjuk majd Afflecket Batmanként. Ezt a filmet jövő márciusban mutatják be Amerikában.