Bemutatjuk a shorlistre került alkotókat!

-

Elsőként Frank Gábort mutatjuk be, aki a Vissza a törzsbe című filmtervével pályázott. Filmje a városi életet mutatná be egy másik alternatív életformával összehasonlítva.


Gábor ezt írta 25 percresre tervezett dokumentumfilmjéről: "A városi és a vidéki életforma közti hatalmas kontrasztot szeretném bemutatni mind gondolkodásmódban, mind pedig fizikai értelemben, miközben ismertetném a témával kapcsolatos globális trendeket és ezzel párhuzamosan a magyar viszonylatokat is. A jövő államformája ugyanis nem a parlamentáris demokrácia, a jövő váltóeszköze nem a pénz, és nem omladozó, büdös iskolákban fogunk tanulni a régmúltban létrehozott rendszerekről és technológiákról. A jelenben fogunk végre járni és ésszel fogunk főzni."


A csapat, a Panoráma Vizuális Alkotóműhely Egyesület bár 2006-ban alakult, tagjai már régebb óta foglalkoznak a különböző kultúrkörökben élő emberek, népcsoportok, az ember és a természet dokumentatív és művészi értékű ábrázolásával. Megalakulásuk óta számos fotókiállítást, filmvetítést szerveztek a tagok munkáiból bel- és külföldön, valamint különböző országos televíziók (M1,Duna Tv, Hír-Tv) tűzték már műsorra dokumentumfilmjeiket. Tagjaik emelettk mellett különböző reklámfilmek, magazinműsorok, videoklipek készítésében vettek és vesznek részt folyamatosan.

A rendező kedvenc dokumentumfimjei: Koyaanisqatsi, Powaqqatsi, Baraka (1982, 88, 92) The Battle of Chernobyl (2006) Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse (1991)